Kadeloop

Kadeloop

Op 5 juli 2008 is weer de jaarlijkse Kadeloop gehouden. Deze hardloopwedstrijd over 12 kilometer heeft de start en finish in Schipluiden. Het parkoers voert door de Zouteveenseweg en Willemoordseweg naar Vlaardingen waar de terugweg over de kade langs de Vlaardingse Vaart voert.

De Kadeloop mag zich al jaren verheugen op een groot aantal deelnemers die onderweg kunnen genieten van het prachtige agrarische landschap met de vele boerderijen in de Zouteveense polder. De terugweg over het smalle kaatje langs de Vlaardingse Vaart maakt inhalen hier wel wat lastig maar het uitzicht over de vaart, de Vlietlanden en de weidse polders rondom maken deze loop tot een unieke gebeurtenis.

Het was dit jaar al weer de dertigste keer dat de Kadeloop is georganiseerd. De naam is uiteraard ontleend aan het karakteristieke deel van het parkoers over de kade van de Vlaardingse Vaart. Deze heet in Vlaardingen Trekkade, genoemd naar het vroegere gebruik door de paarden van de trekschuiten die tussen Vlaardingen en Delft passagiers en goederen vervoerden. Het deel van de kade op grondgebied van Schipluiden heet Vlaardingsekade. Het is een prachtig parkoers vooral op de kade waar je aan de ene kant de Vlaardingse vaart met de bootjes hebt en aan de andere kant de diep gelegen polder met koeien en boerderijen.

De Kadeloop is met voorsprong het bekendste loopevenement van Midden-Delfland. Het is één van de lopen die door vereniging De Hardloper uit Schipluiden wordt georganiseerd in Midden-Delfland. Naast de Kadeloop wordt jaarlijks ook de Duifpolderloop en samen met Thofrunning uit Maasland de Midden-Delfland Halve Marathon georganiseerd door De Hardloper.

Behalve de 12 kilometer wedstrijd is er ook een 5 kilometer loop en voor de kinderen een 1 en een 2 kilometer loop. Het aantal deelnemers dat dit jaar een sportieve strijd heeft geleverd ligt voor de 12 en 5 kilometer loop samen rond de 900. De bekende Vlaardingse hardloper Michel de Maat, woont tegenwoordig aan het parkoers en heeft al vele malen de kadeloop gewonnen. Dit jaar is hij als vierde geëindigd. Bij de dames heeft de bekende Westlandse Carla Ophorst voor de twaalfde keer de overwinning opgeëist.

Meer informatie op http://www.dehardloper.nl.

Augustus 2008