Trekkertrek Schipluiden

  1. Home
  2. /
  3. evenementen
  4. /
  5. Trekkertrek Schipluiden

Trekkertrek Schipluiden

Op 12 september 2009 is voor de eerste keer een trekkertrekevenement in Schipluiden gehouden. Dit door ruim 1500 betalende bezoekers bezochte evenement is voor de liefhebbers van grote grommende, ronkende en rokende trekkers een must om mee te maken. Dit door Jan Dankier en Jaap Zegwaard georganiseerde festijn kan door de grote bezoekersaantallen gerust een doorslaand succes worden genoemd.

Trekkertrek, ook wel tractor pulling genoemd, is een sport met landbouwtractoren. In verschillende klassen wordt gestreden wie de sterkste tractor heeft. De tractoren worden op basis van gewicht ingedeeld in verschillende klassen. Bij trekkertrek moeten tractoren een parcours afleggen met een sleepwagen erachter. Doordat het gewicht op de sleepwagen steeds verder naar voren schuift, wordt het voor de tractor steeds zwaarder om de sleepkar voor te trekken.

Degene die met zijn tractor de sleepkar over de volle lengte van de baan trok behaalde een zogenaamde Full Pull. De rokende en ronkende tractoren zorgden voor een waar spektakel. Op het terrein langs de Dorppolderweg stond een grote feesttent waar men tussen de bedrijven door voor drinken en eten terecht kon. Verder waren er demonstraties met oude werktuigen en kraampjes waar o.a. miniatuur tractoren verkocht werden. Ook aan de jeugd was gedacht, die konden zich uitleven op het springkussen.

september 2009